Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde slujeşte ÎPS Teodosie

ro

14 Nov, 2012 11:59 1862 Marime text

Astăzi, începând cu ora 08.30, Ierarhul Tomisului va săvârşi Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Apostol Filip” (lângă localitatea Ion Corvin), cu ocazia prăznuirii hramului, după care va citi rugăciunea pentru începutul Postului Naşterii Domnului.

Ridicată la aproximativ un kilometru de cetatea unde au fost descoperite moaştele Sfinţilor de la Adamclisi, mănăstirea Sfântul Apostol Filip a fost înfiinţată în anul 2005. Construcţia paraclisului a început în primăvara anului 2007.

Sfintele moaşte au fost descoperite în urmă cu mai bine de 30 de ani, într-o criptă secretă, sub cea mai importantă basilică din cetatea Tropaeum Traiani. În anul 2006 sfintele relicve au fost aduse de la Centrul de Cercetări Antropologice al Academiei Române în Dobrogea, la mănăstirea Sfântul Andrei, iar în anul 2007 au fost depuse la mănăstirea Sfântul Apostol Filip.

Originar din Betsaida Galileii, Sf. Ap. Filip este cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos. După Cincizecime, a îndurat mari suferinţe şi ispite în strădania de a face cunoscută vestea cea bună printre popoarele păgâne. După tradiţie, a fost ucis în cetatea Ierapole, prin crucificare cu capul în jos.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii