Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde mergem zilele acestea. Programul manifestărilor pentru petrecerea timpului liber

ro

01 May, 2014 08:13 4683 Marime text
Petrecerea începe cu tradiţionala Paradă a Litoralului Românesc, ce se va desfăşura pe traseul Mamaia - Năvodari - Constanţa - Eforie - Constanţa – Mamaia şi va lua startul la ora 10.30.
Va reuni autobuze etajate, Carul prietenilor Facebook, maşini de epocă, motociclete, maşini de la Raliul Deltei, fanfară.
- Seara, petrecerea se mută pe scena din zona plajei Tomis, unde va avea loc un spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale dobrogene, greceşti şi turceşti.
- Primăria Năvodari şi Consiliul Local organizează o petrecere câmpenească de 1 Mai. Locuitorii din oraşul Năvodari vor avea parte de o serbare pe cinste, cu surprize, mici, bere şi voie bună oferite de Administraţia locală.
Pe scenă vor urca What’s Up, Lorenna, Axinte – Vacanţa Mare, Violeta Constantin, Autentic, Sylvie, Mariana Stan, Aurel Moga şi Dan Cernavodeanu. Evenimentul va fi găzduit de Tabăra Delfin, începând cu ora 11.00. „La distracţie, tovarăşi!”, este îndemnul autorităţii locale din oraş.
- Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) anunță deschiderea sezonului de lupte tradiționale tătărești kureș - 2014.
Primul eveniment este programat pentru 1 Mai, începând cu ora 14.00 la Valu lui Traian, manifestare organizată de filiala locală a UDTTMR în colaborare cu Primăria și Consiliul Local.
- Primăria municipiului Mangalia anunţă seria evenimentelor care se vor desfăşura în sudul litoralului, în perioada 1 - 4 mai. Astfel, începând de azi şi până duminică, 4 mai, turiştii care aleg să-şi petreacă minivacanţa de 1 Mai în staţiunile din sudul litoralului vor avea parte de evenimente inedite, concerte, curse auto şi festival de dans.
„Startul distracţiei se va da, joi, 1 Mai cu show-ul denumit 1 Mai Tunning Fest 2014. Evenimentul automobilistic, aflat la prima ediţie, organizat de S.C. Capitol Denny S.R.L., în colaborare cu Asociaţia Autocustoms şi Primăria Mangalia va reuni pasionaţii de drift şi drag la malul mării, într-o demonstraţie de îndemânare şi viteză.
Deschiderea evenimentului va avea loc, joi, 1 Mai, în intervalul orar 12.00-12.30, în staţiunea Venus”, se menţionează într-un comunicat de presă.
În parcarea din spatele hotelului Adriana (Venus), zeci de autoturisme de sute de cai putere se vor prezenta pentru o paradă pe arterele din staţiuni, până în Mangalia. Întrecerile de drift şi drag vor avea loc în spaţiile special amenajate din zona cordonului rutier Saturn-Venus. În acelaşi loc, va fi organizată o expoziţie de maşini. Manifestarea automobilistică se va încheia duminică, 4 mai, cu o festivitate de premiere a celor mai buni automobilişti.
„Tot în perioada 1 - 4 mai, Crazy Salsa Fest, aflat la cea de-a V-a ediţie este evenimentul, care, timp de patru zile şi trei nopţi va introduce în lumea dansului sute de pasionaţi de muzica şi dansurile latino-americane. În cadrul manifestării, desfăşurate în staţiunea Neptun, vor fi organizate seminarii cu instructori şi antrenori de dans renumiţi, atât din ţară, cât şi din străinătate. Începând cu anul 2010, când s-au pus bazele acestui festival cu caracter internaţional, an de an evenimentul a crescut valoric, impunându-se în viaţa cultural-artistică a municipiului Mangalia şi a ţării, prin show-urile, workshop-urile susţinute de artişti naţionali şi internaţionali”, se mai precizează în comunicatul de presă.
Nu în ultimul rând, Ziua Europei este un alt eveniment cultural-artistic, organizat de Chelgate România, sub egida Uniuniii Europene, vineri, 2 mai, în Portul Turistic. Manifestarea va antrena elevii şcolilor din municipiu într-o serie de concursuri de creativitate şi imaginaţie. În cadrul evenimentului vor fi susţinute recitaluri corale şi concursuri cu tematică U.E.
- Administraţia publică locală din comuna Cumpăna organizează, de 1 Mai, o serbare câmpenească. Evenimentul este programat să înceapă la ora 12.00, pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, acolo unde sunt invitaţi membrii ansamblurilor folclorice „Muguraşii Cumpenei”, „Româncuţa” şi „Kardelen”, dar şi cei care reprezintă baletul, dansul sportiv, dansul modern. Totodată, de la acţiune nu va lipsi muzica de petrecere a formaţiilor de muzică populară din localitate. Printre invitaţi se numără şi Mariana Edulescu, Ion Amititeloaie şi Gigi Luca.
- Radu Mazăre, în clubul Bellagio, va lansa imnul staţiunii Mamaia, interpretat de Delia şi Speak. Primarul va juca rolul principal din videoclipul celor doi artişti, întruchipându-l pe Cezar.
La petrecerea din club va fi prezent şi Cătălin Botezatu cu o prezentare de modă.
- Iubitorii de muzică house sunt aşteptaţi în nordul staţiunii Mamaia la evenimentul „The Mission: 1st of May 1 – 4 mai 2014“. 
Din program fac parte: Luciano, Mirko Loko, ErnestooFerreyra, Cesar Merveişşe, Molly, Gianni Callipari, Hash.
- În perioada minivacanţei, turiştii se pot plimba şi cu supraetajatele, pe traseul „Mamaia Estival“. Biletele, care costă 5 lei, se pot procura în autobuz.
- În perioada 1-4 mai 2014, Telegondola va funcţiona zilnic între orele 10.00 – 20.00. Tariful pentru o călătorie este de 15 lei.
- În Năvodari, Eforie şi Costinesti vor avea loc evenimente similare, într-un concept comun, menit să promoveze staţiunile de pe litoral, numit „Redescoperă Litoralul Românesc“: spectacole pentru copii, întreceri pe lajă, show de lasere.
- La Costineşti, pe 2 mai vor fi spectacole trupe de folk si rock şi artişti solo din toată ţara: Cluj, Craiova, Timişoara, Piteşti, Braşov şi Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii