Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tren cu 32 de vagoane-cisternă cu azot a deraiat

ro

05 Feb, 2014 08:57 3947 Marime text
Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate miercuri dimineață la Kirov, la 1.000 de km est de Moscova, în urma deraierii a 32 de vagoane-cisternă cu azot lichid, a raportat Ministerul rus pentru Situații de Urgență, informează RIA Novosti.

'Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din casele din jur și de la o fabrică de pâine', a indicat ministerul, citat într-un comunicat.

Un tren antiicendiu și până la 250 de membri ai serviciilor de urgență au fost mobilizați în lupta cu incendiul și consecințele incidentului.

Trenul a deraiat după ce un vagon-cisternă a luat foc din cauza unei rupturi la rețeaua de contact, a indicat Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General.

'La kilometrul 980, în apropiere de stația Pozdino de pe calea ferată Gorki, o cisternă cu gaz condensat a trenului de marfă 1759, care circula de la stația Zuevka până la stația Liangasov, a luat foc în urma unei rupturi survenite la rețeaua de contact. În urma incendiului, 32 de vagoane-cisternă au deraiat și s-a produs o deversare a conținutului de azot', se precizează în comunicatul ministerului amintit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii