Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un terminal de cereale din Portul Constanţa a fost preluat de chinezi

ro

19 Dec, 2014 10:32 3393 Marime text
Traderul olandez de materii prime agricole Nidera, deţinut de compania chineză COFCO, a cumpărat un terminal pentru cerelale în Portul Constanţa, cu o capacitate de stocare de 250.000 tone şi un potenţial de încărcare simultană a două vase de tip Panamax, a anunţat compania olandeză.


O navă de marfă de tip Panamax are o capacitate de transport de 55.000-80.000 tone. "Achiziţia se încadrează perfect în strategia noastră de dezvoltare şi reprezintă o bună oportunitate pentru stabilirea şi menţinerea unei poziţii de lider printre furnizorii şi distribuitorii de materii prime agricole din centrul şi estul Europei", a declarat Marc Kwakkelstein, vicepreşedinte executiv al Nidera în Europa.

Nidera a decis să cumpere terminalul din portul Constanţa pentru a-şi optimiza operaţiunile în regiune, ca urmare a creşterii cotei pe piaţa de distribuţie de cereale, se arată într-un comunicat al companiei. Nidera a folosit în ultimii ani terminalul pentru a exporta diferite materii prime agricole. Compania olandeză nu a prezentat numele vânzătorului şi nici preţul achiziţiei. Potrivit Ziarului Financiar, Nidera a cumpărat în prima parte a anului 51% din acţiunile United Shipping Agency, proprietarul unui terminal de export din Portul Constanţa cu o capacitate totală de 250.000 tone. Valoarea tranzacţiei a fost de 50 milioane euro.

Cu o cifră anuală de afaceri de peste 17 miliarde de dolari, Nidera deţine operaţiuni în 21 de ţări şi distribuie materii prime agricole în alte peste 60 de state. Compania este deţinută în proporţie de 51% de COFCO, cel mai mare trader de cereale din China. În România, Nidera deţine două silozuri pentru cereale, iar planurile de investiţii includ construcţia a două noi unităţi de înmagazinare.  Anul trecut, compania a înregistrat în România o cifră de afaceri de 686,69 milioane de lei (153,6 milioane euro) şi o pierdere de aproape 3,2 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii