Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un spital le permite căţeilor să îşi viziteze stăpânii bolnavi (galerie foto)

ro

20 Apr, 2016 20:56 1139 Marime text
 
Un spital din Ontario, Canada, le permite persoanelor internate să fie vizitate de prietenii lor cei mai buni, şi anume de... animalele lor de companie.
 
Spitalul a adoptat un program lansat de Donna Jenkins, care a fost inspirată de nepotul ei, Zachary, în vârstă de 25 de ani. „În timp ce Zachary a fost în spital, timp de mai multe săptămâni, fiind foarte bolnav, ne implora să-l lăsăm să-l vadă pe câinele său”, a spus Donna, pentru Bored Panda. Respectând dorinţa nepotului ei, a introdus, pe furiş, câinele în spital, iar efectul pe care l-a avut acesta asupra stării nepotului său a fost uimitor. Când Zachary şi-a dat seama că va pierde lupta cu cancerul, a pus-o pe mătuşa sa să îi promită că va realiza o organizaţie ce va permite vizita animalelor de companie în spitale. Aceasta s-a ţinut de promisiune.
 
Ca urmare a acestei idei, s-a constatat că pacienţii se simţeau mult mai bine după astfel de vizite, comunicau mai mult cu ceilalţi şi luptau mai tare pentru sănătatea lor, ştiind că acasă îi aşteaptă animăluţul lor.
 
Vizitele sunt săptămânale şi, de obicei, ţin câte o oră. Animalele de companie sunt foarte bine curăţate înainte de a intra în spital şi sunt ţinute departe de ceilalţi pacienţi.



Foto: Bored Panda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii