Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un spital din Capitală fi optimizat din punct de vedere seismic, după model japonez

ro

29 Aug, 2016 21:14 1951 Marime text
Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a anunțat, astăzi, că la Spitalul Colțea ar urma să fie implementat un proiect pilot de asigurare a aparaturii mobile în caz de cutremur, cu participarea unor experți japonezi.

Potrivit unui comunicat citat de Agerprs, Gabriela Firea a avut, astăzi, o întâlnire de lucru cu secretarul de stat Raed Arafat, conducerea IGSU și ISU București-Ilfov, precum și cu cei șase primari de sector din Capitală. Unul dintre subiectele abordate l-a constituit lansarea unui proiect prin care spitalele aflate în administrarea Municipalității să fie optimizate din punct de vedere seismic.

"Astfel, proiectul pilot va începe la Spitalul Colțea, spital reabilitat și modernizat de Primăria Capitalei și unde, conform unor expertize ale specialiștilor japonezi, aparatura mobilă va fi asigurată în caz de cutremur. Concret, în cazul producerii unui seism trebuie luate toate măsurile astfel încât nu doar clădirea în sine să fie funcțională, ci și aparatura medicală", a precizat sursa citată.


Primarul general a explicat că acesta este un model puțin costisitor, dar foarte eficient, care a fost adoptat și de americani.

Gabriela Firea a declarat, totodată, că a avut discuții și cu ambasadorul Japoniei, pentru a trimite experți care să contribuie la elaborarea și implementarea acestui proiect.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii