Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un senator cere limitarea tarifelor RCA doar în funcţie de vechimea vehiculelor

ro

24 Sep, 2016 13:54 1145 Marime text
Un senator PSD a depus o propunere legislativă în Parlament prin care doreşte să stabilească prin lege tarifele RCA şi să elimine din preţurile asigurărilor obligatorii criteriile bazate pe vârstă sau sex.

"În asigurarea obligatorie raporturile dintre asigurat şi asigurator, drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi, precum şi valoarea maximală în cazul asigurării obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule sunt stabilite prin lege", se arată în propunerea legislativă iniţiată de senatorul PSD Ovidiu Donţu, informează Româniatv.net.

Tot în textul propunerii, el precizează faptul că aceste tarife maximale se calculează prin aplicarea următoarelor cote la valoarea de achiziţie a vehiculului înainte de prima înmatriculare – 1% pentru cele având o vechime de maxim 10 ani şi 1,5 pentru cele mai vechi de 10 ani.
"În calculul primei de asigurare este interzisă folosirea unor criterii bazate pe vârsta sau sexul persoanei care are obligaţia de a încheia aceasta asigurare", se mai arată în propunerea lui Ovidiu Donţu, care susţine că astfel s-ar ajunge la o mai echitabilă stabilire a valorii primelor de asigurare RCA.

În expunerea de motive, Donţu precizează că "a înţeles" că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă în domeniu, dar că ''plafonarea anunţată se pare că nu este ceva cert''.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii