Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un șef de poliție al stațiunii Sinaia, trimis în judecată pentru trafic de influență

ro

05 Sep, 2016 17:10 1341 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților Marin Tudorică, Cristian Bogdan Simion și Ionuț Roșca.
 
Marin Tudorică, la data faptelor şef al poliţiei staţiunii Sinaia, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
  • Trafic de influență (două fapte);
  • Efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ; Incompatibile cu funcţia;
  • Fals în declarații (două fapte, din care una în formă continuată).
Cristian Bogdan Simion, administrator al unei societăţi comerciale, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
  • Cumpărare de influenţă (două fapte);
  • Complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.
Ionuț Roșca, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influență.
 
Inculpatul Marin Tudorică, în calitate de şef al Poliţiei staţiunii Sinaia, a primit de la inculpatul Cristian Bogdan Simion, un autoturism marca Mercedes Benz C 220, pe care acesta din urmă i l-a pus la dispoziție cu titlu gratuit și al cărui proprietar de drept a devenit la data de 26 noiembrie 2011, când a fost simulată vânzarea acestuia la un preț modic de 5.000 de lei.
 
Începând cu data de 18 iulie 2013, inculpatul Marin Tudorică, în aceeași calitate, a pretins şi primit în mod direct pentru sine, de la același om de afaceri, un folos material constând în folosința unui alt autoturism marca Mercedes E220, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosinţa cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei administrate de omul de afaceri.
 
În schimbul acestui folos, inculpatul Tudorică Marin a lăsat să se creadă că, prin prisma funcției sale, are influenţă asupra unor funcţionari publici ce ar fi putut să fie însărcinați cu efectuarea unor controale la firma reprezentată de inculpatul Cristian Bogdan Simion, şi a promis că, dacă va fi nevoie, îi va determina pe aceştia să nu ia măsurile legale ce ar împiedica activitatea evazionistă derulată de către acesta din urmă.
 
Acest lucru s-a materializat la data de 12 decembrie 2015, când, prin intermediul inculpatului Ionuţ Roşca, inculpatul Marin Tudorică a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influenţării activităţii funcţionarilor respectivi, în direcţia arătată mai sus. Prin exercitarea influenţei asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Roşca Ionuţ i-a asigurat în continuare şefului său primirea folosinței autoturismului menţionat mai sus.
 
În cursul anului 2010, inculpatul Marin Tudorică, prin intermediul inculpatului Cristian Simion, a edificat un ansamblu imobiliar în staţiunea Sinaia şi s-a implicat în mod direct în activitatea de vânzare a apartamentelor respective, în sensul în care a efectuat demersuri personale pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare edificării construcţiilor şi a comercializat, prin postarea de anunţuri, pe site-urile specializate cu: imobilele oferite spre vânzare, categoria de imobil, preţul stabilit pentru categoria de imobil (apartament cu două, trei sau patru camere) precum şi numerele de contact.
 
În cuprinsul declarațiilor de avere, depuse în  anii 2011, 2014 și 2015, inculpatul Marin Tudorică a omis, cu știință, să menționeze un contract de împrumut pentru suma de 12.000 de euro, pe care i l-a acordat unei persoane, precum și folosința gratuită a autoturismului marca Mercedes E220.
 
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani ce aparțin inculpaților.
 
De asemenea, s-a mai dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Marin Tudorică.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii