Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un savant rus şi-a injectat o bacterie antică!

ro

01 May, 2016 21:56 2311 Marime text
O bacterie care a supravieţuit 3,5 milioane de ani în permafrostul din Siberia, care ar putea fi cheia longevităţii oamenilor, a fost descoperită de cercetătorii ruşi.
 
După ce au secvenţiat ADN-ul acestei bacterii imune, ruşii au testat-o pe şoareci, celule sangvine umane şi musculiţe de oţet şi cereale, unde au obţinut rezultate pozitive, potrivit Telegraph. Ulterior, Anatoli Brouchkov, de la Universitatea de Stat din Moscova, a decis să fie primul... cobai uman. Aşadar, a decis să fie injectat cu aceasta.
 
„Nu este un experiment ştiinţific, aşa că nu pot descrie profesional efectele. Pentru mine este clar că nu am mai făcut gripă de doi ani. Probabil că sunt şi nişte efecte secundare, dar ar trebui să existe unele echipamente medicale speciale pentru a le localiza. Desigur, astfel de experimente trebuie efectuate în clinică, cu echipament special şi cu realizarea unor statistici. Apoi putem vorbi în mod clar de toate efectele” a spus Anatoli Brouchkov, conform sursei citate.
 
„Trebuie să lucrăm cu aceste bacterii care previn îmbătrânirea. Cred că această ştiinţă ar trebui să se dezvolte. Ce ţine acest mecanism în viaţă şi cum îl putem folosi pentru propriile noastre avantaje?", se întreabă Brouchkov.
 
Un alt aspect interesant este faptul că aceste bacterii pot deţine cheia pentru fertilitate. În acest context, precizăm că ele au permis femelelor şoarece în vârstă să se reproducă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii