Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află de ce Un român pragmatic a dat în judecată instituţia fundamentală a statului

ro

15 Mar, 2015 20:57 1977 Marime text
Un român a dat în judecată Parlamentul României, considerându-l vinovat de starea actuală a nației și de faptul că sistemul se îndreaptă spre faliment, punând în pericol continuitatea noastră ca popor în acest spațiu. Gheorghe Stan afirmă că numai așa poate da un semnal de alarmă celor îndreptățiți să remedieze situația actuală. 
“Sistemul actual pur și simplu nu mai face față nevoilor oamenilor, altfel spus, dacă mi se permite exprimarea, sistemul actual se îndreaptă cu pași mari, repezi și foarte siguri spre “faliment”, scrie Stan în cererea sa, conform ziuanews.ro.
 
În ceea ce privește Cererea de chemare în judecată formulată împotriva Parlamentului României, Gheorghe Stan explică:
 
“1. Eu, un simplu cetățean român, afectat direct de problemele deosebit de grave cu care noi toți ne confruntăm zi de zi, generate de impotența, indiferența, inconștiența sau rea voința aleșilor noștri, am decis să analizez, să identific și să prezint la un nivel accesibil tuturor categoriilor sociale măsuri concrete, cuantificabile și foarte usor de pus în practică pentru soluționarea acestor probleme (majoritatea).
 
2. Parlamentul României, organul reprezentativ suprem al României, la început nici nu a dorit să mă bage în seama. Mai mult, conform răspunsului indirect oferit inițial de către Consiliul Legislativ, organul de specialitate al acestei instituții, se deduce faptul că este foarte bine ca românii să rămână proști, să moară, să devină hoți, criminali, și așa mai departe. Au realizat “gafa” și au încercat să remedieze situația prin intermediul unui al doilea răspuns. Legat de senzația pe care am simțit-o în relația cu reprezentanții acestei instituții pe acest aspect, a fost una de trufie, de îngâmfare, de a tot știutori, în condițiile în care “câțiva” nu cunoșteau nici macar semnificația termenului “preambul”.
 
Dar de ce această situație? Pentru că în opinia mea, doreau și doresc să-și păstreze anumite avantaje (o iluzie extrem de periculoasă), și asta indiferent de prețul pe care majoritatea covârșitoare a românilor trebuie să-l plătească, și se bazau, sau mai corect spus se bazează, pe statutul lor și pe anumite avantaje generate de statutul în cauză. Tind să cred că se consideră intangibili, cel puțin o parte dintre ei “Ne-ați votat, aia e! N-ai ce să mai faci! Votul oamenilor e sfânt sau suprem”, parcă așa se exprimase “cineva”…
 
3. Având în vedere situația creată, e destul de greu să tolerezi faptul că oamenii pe care îi plătești și care ar trebui să se gândească la viitorul tău și al familiei tale, nici măcar nu vor să te asculte, și am considerat ca fiind de bun augur să înaintez spre soluționare această situație organelor competente, în speță Curtea de Apel Pitești, Sectța de Contencios Administrativ și Fiscal.
 
În concluzie, foarte pragmatic:
 
Pe de o parte avem un cetățean foarte bine intenționat, care dorește și poate să soluționeze majoritatea problemelor cu care omenii se confruntă, iar pe de altă parte, avem o instituție creată și finanțată de către oameni pentru a soluționa problemele cu care aceștia se confruntă și care nu poate sau pur și simplu nu vrea să soluționeze problemele respective.
 
În situația acesta intervine o altă instituție creată și finanțată tot de către oameni pentru a soluționa, printre altele, și astfel de situații. Dar ce se întamplă dacă, ipotetic, instituția care are calitate de pârât intervine voalat, prin parghiile de care dispune, pentru a influența deciziile celeilalte instițutii? Practic vorbim de situația ipotetică în care sistemul creat și finanțat de către om acționează împotriva acestuia.
 
La această situație ipotetica, cu permisiunea dumneavoastră, mai adug câteva exemple concrete: Șefa DIICOT, adică șefa Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, cea care trebuia să investigheze mafia, sub impulsul realizarii de bunăstare individuală sau de grup, a devenit mafia; Judecator la Curtea Constituțională a României, cel mai înalt forum de justiție din România, este acuzat de trafic de influență și constituirea unui grup infracțional organizat; Procurori corupți, judecatori corupți, polițiști corupți, politicieni corupți, medici corupți, directori corupți etc.
 
Vrem, nu vrem, ne place sau nu ne place, sistemul actual pur și simplu nu mai face față nevoilor oamenilor, altfel spus, sistemul actual se îndreaptă cu pași mari, repezi și foarte siguri spre “faliment”.
 
Gheorghe Stan”


Sursa: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii