Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1 Un român care conducea un camion cu 26 de refugiaţi, reţinut în Austria

ro

29 Aug, 2015 19:53 1766 Marime text
Un român, care conducea un camion cu 26 de refugiaţi, a fost reţinut în Austria, trei copii din autovehicul fiind în stare gravă din cauza deshidratării, a informat, astăzi, agenţia austriacă de presă APA, citată de Reuters în pagina electronică, precizează romanialibera.ro.
 
Camionul cu refugiaţi din Siria, Afganistan şi Bangladesh a fost oprit în orăşelul St. Peter am Hart, situat în apropierea graniţei cu Germania. „A fost pe aproape", a declarat David Furtner, din cadrul poliţiei austriece, adăugând că, în urma deshidratării, copiii erau ameţiţi.
 
Şoferul român, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut, iar copiii şi părinţii lor au fost transportaţi la spitalul din oraşul învecinat.

UPDATE 1, ora 21.30
 
La solicitarea Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au confirmat că a fost reţinut un cetățean român în localitatea Braunau. Acesta era şoferul unui camion în care au fost descoperite mai multe persoane. Cetăţeanul român în cauză nu a solicitat până în acest moment asistenţă consulară din partea misiunii diplomatice române.

Totodată, autorităţile austriece au confirmat că un alt cetăţean român a fost reţinut pentru trafic de persoane în Salzburg. Nici acest cetăţean român nu a solicitat momentan asistenţă consulară.


Sursa foto: www.antena3.ro (Fotografia are scop ilustrativ)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii