Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un profesor din Franța a fost înjunghiat de trei susținători ai Statului Islamic

ro

19 Nov, 2015 08:17 1265 Marime text
 
Potrivit prefecturii și poliției, seara trecută, un profesor de istorie de la o școală evreiască din Marsilia, sudul Franței, a fost rănit prin înjunghiere de trei indivizi, susținători ai Statului Islamic, care au proferat afirmații antisemite, informează Reuters și AFP.
 
Cele întâmplate nu i-au pus viața în pericol cadrului didactic, conform prefectului Laurent Nunez, care a subliniat că mijloace de poliție foarte importante au fost desfășurate pentru a-i prinde pe autori.
 
Cei trei agresori erau pe două scutere, unul dintre ei purtând un tricou cu sigla Statului Islamic l-a abordat pe profesor în stradă, a declarat procurorul din Marsilia Brice Robin pentru Reuters, notează agerpres.ro.
 
De asemenea, în timpul atacului un alt agresor a arătat o poză pe telefonul său cu Mohamed Merah, un militant islamist local care a ucis șapte persoane într-o serie de atacuri în sudul Franței în 2012.
 
„Cei trei indivizi au proferat insulte și amenințări la adresa victimei și apoi au înjunghiat-o în braț și picior. Ei au fost întrerupți de sosirea unei mașini și au fugit”, a continuat Brice Robin, citat de Reuters, conform aceleiași surse. 



Sursa foto: accomplir.asso.fr
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii