Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un primar din județul Argeș, sub control judiciar

ro

03 Aug, 2016 15:05 1031 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Dănuț Trandafir Stroe, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, potrivit unui comunicat al biroului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: în zilele de 24 şi 29 iunie 2016, prin intermediul unei persoane, inculpatul Dănuţ Trandafir Stroe, în calitate de primar al comunei Bradu din judeţul Argeş, i-a remis unui consilier local suma de 6.000 lei (în două tranşe egale în fiecare din aceste zile), pentru ca, în cadrul şedinţei Consiliului Local, acesta din urmă să voteze pentru funcţia de viceprimar al comunei Bradu în favoarea persoanei propuse de către inculpat și formaţiunea politică din care acesta făcea parte.
Procurorii au solicitat instanței de judecată confiscarea sumei ce a constituit obiectul infracțiunii de dare de mită, sumă ce a fost indisponibilizată de către organele de urmărire penală.

Activitatea de urmărire penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Argeş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, iar suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către IGPR - Direcția Operațiuni Speciale. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Argeş.

În comunicat se precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii