Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist din IPJ Constanța va face ordine pe litoralul bulgăresc

ro

30 Jun, 2015 16:57 1624 Marime text
Azi, prima serie de 8 polițiști români au plecat în țara vecină pentru a acționa alături de polițiștii bulgari, în stațiunile turistice Albena, Nisipurile de Aur, Balcic și Nessebar.

Misiunea polițiștilor români în aceste stațiuni se va desfășura, în perioada 30 iunie—1 septembrie 2015, iar aceștia vor fi repartizați în două serii, în intervalele 30 iunie — 31 iulie, respectiv 1 august — 1 septembrie a.c., în fiecare din cele patru stațiuni urmând să acționeze câte doi polițiști români, pe durata fiecărei serii.

În misiunea din Bulgaria se vor deplasa câte doi polițiști din cadrul inspectoratelor județene de poliție Giurgiu și Teleorman și câte un polițist din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța, Timiș, Sibiu, respectiv un polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Polițiștii români selecționați pentru a desfășura activitatea în Bulgaria au fost atent instruiți și pregătiți pentru a-și îndeplini cu succes misiunile încredințate, un criteriu obligatoriu de selecționare fiind acela de a fi un bun vorbitor de limbă bulgară. În acest sezon, la solicitarea autorităților bulgăre, față de anul trecut, numărul polițiștilor a fost suplimentat cu câte doi pe serie, întrucât activitățile comune cu polițiștii bulgari vor fi desfășurate și în stațiunea turistică Nessebar.

Este al șaselea an în care se organizează asemenea misiuni, activitățile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiștilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct polițiștilor români pentru soluționarea unor probleme, deși se aflau pe teritoriul altui stat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii