Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist a refuzat mita de la o șoferiță care avea permisul de conducere suspendat

ro

17 May, 2016 20:53 2297 Marime text
Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins-o duminică în flagrant pe  M.M.M. care a oferit, cu titlu de mită, suma de 1.000 lei unui agent de poliţie din cadrul unui Post de Poliție - IPJ Mureş.
 
În fapt, duminică,  polițistul a sesizat lucrătorii DGA - SJA Mureş cu privire la faptul că, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu, a depistat-o în trafic pe  M.M.M. conducând un autoturism, deși avea permisul de conducere suspendat. Cu această ocazie, M.M.M. i-a oferit agentului de poliție o sumă de bani, în mod repetat, în scopul de a nu-i întocmi dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat.
 
Poliţistul a refuzat categoric oferta şi, întrucât persoana depistată a insistat, s-a dispus organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant, alcătuindu-se o echipă formată din procuror şi ofiţeri DGA.
 
Ca urmare a denunţului formulat, ofiţerii SJA Mureş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au organizat acţiunea de prindere în flagrant, M.M.M. fiind surprinsă în timp ce oferea agentului de poliţie suma de 1.000 lei, în scopul arătat mai sus.
 
Procurorul de caz a dispus cercetarea acesteia sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
 
„Considerăm că denunțul polițistului este și un efect al activităților de combatere a corupției desfășurate în zonă. Reamintim faptul că, la data de 28 aprilie a.c., 7 agenți de poliție din cadrul IPJ Mureş – Poliţia municipiului Reghin – Biroul Rutier, au fost arestați preventiv pentru cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual  în  formă continuată”, se arată într-un comunicat.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii