Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2. Flagrant DNA Constanţa în Portul Tomis Laurenţiu Dobre, subcomisar IPJ Constanţa a încercat să scape de procurori sărind din barcă !

ro

23 Jul, 2015 18:56 3704 Marime text
 
Un ofițer din cadrul IPJ Constanţa a fost prins în Portul Tomis, în această după-amiază, de procurorii DNA cu 3.000 de euro asupra sa, bani presupuşi a fi mită. Interesant este faptul că, în momentul flagrantului, polițistul a sărit din barcă, însă a fost reținut, ulterior. În aceste momente el este audiat de procurorii anticorupție.

UPDATE2 - Comunicat DNA



Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 23.07.2015, ora 17:30, până la data de 24.07.2015, ora 17:30 a inculpatului DOBRE LAURENȚIU MARIN, ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

La data de 29 iunie 2015, inculpatul Dobre Laurențiu Marin, subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 3.000 euro pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de organ de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale față de martorul denunțător în dosarul penal în care acesta este cercetat chiar de către inculpat.
În plus, inculpatul Dobre Laurențiu Marin, i-a promis denunțătorului că în schimbul sumei respective va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă.
Ulterior, la data de 16 iulie 2015, martorul denunțător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurențiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 euro în scopul menționat anterior. Pentru primirea sumei de 3.000 euro, inculpatul Dobre Laurențiu Marin a stabilit ca termen limită data de 20 iulie 2015 și ulterior, data de 23 iulie 2015.
Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orelor 17:00, inculpatul Dobre Laurențiu Marin s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunțător suma de 3.000 euro, cu această ocazie constatându-se infracțiunea flagrantă.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. 

Inculpatului Dobre Laurențiu i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 24 iulie 2015, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

UPDATE


Suspectul se numeşte Laurenţiu Dobre şi este subcomisar în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din IPJ Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii