Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un parlamentar ALDE cere demisia lui Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului

ro

26 Sep, 2016 17:37 1754 Marime text
Senatorul ALDE Vasile Nistor i-a solicitat, astăzi, lui Călin Popescu-Tăriceanu să își prezinte demisia din funcția de președinte al Camerei superioare a Parlamentului, întrucât este "acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului".
 

"Îmi pare rău că nu este domnul președinte Tăriceanu (în sala de ședință — n.r.). Domnule Tăriceanu, consider că aveți datoria morală față de România să vă prezentați demisia din funcția de președinte al Senatului întrucât sunteți acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. În orice țară din Europa democratică, al doilea om în stat reprezintă un etalon pentru ceilalți. Ca președinte al Senatului, ar trebui să dați dovadă de considerație și respect pentru românii care v-au votat și v-au acordat încrederea", a spus Nistor, de la tribuna Senatului.

 
În opinia sa, imaginea Senatului a fost "știrbită" din cauza abaterilor și a faptului că în funcțiile de conducere se regăsesc persoane care au dosare penale.
 

"Ceea ce se întâmplă în țară și numărul mare de protestatari îmi întărește convingerea că imaginea Senatului a fost în ultimii patru ani știrbită din cauza unor grave abateri realizate de către colegii mei și care nu ne fac deloc cinste. A venit momentul să demonstrăm că nu toți suntem la fel. Unii membri ai Senatului sunt anchetați sau au dosare penale și din acest motiv consider că a venit momentul ca aceștia să demisioneze din funcția de conducere deținută la nivelul Senatului, să renunțe la imunitatea parlamentară sau la mandatul de senator pentru a se pune la dispoziția Justiției", a spus Nistor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii