Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu e Ebola! Un nou virus care ucide în 24 de ore

ro

19 Apr, 2015 18:32 2263 Marime text
O "boală misterioasă" a făcut până acum 18 morţi şi ameninţă să se răspândească cu repeziciune. Focarul bolii necunoscute încă a fost identificat în Ode-Irele, în statul Ondo din sud-estul Nigeriei.
 
Boala misterioasă se caracterizează prin vedere înceţoşată, dureri de cap şi pierderea cunoştinţei şi ucide victima în 24 de ore de la îmbolnăvire, potrivit bbc.com.
 
În locul focarului au sosit experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru a identifica virusul. Testele de laborator făcute până acum au arătat că nu este vorba nici despre Ebola şi nici despre vreun alt virus, după cum a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernului din Ondo, Kayode Akinmade, când a dat informaţii despre boala "misterioasă.
 
Boala neidentificată pare să atace sistemul nervos central, cred specialiştii. Până acum au fost semnalate 18 decese din cauza acestei boli. OMS presupune că misterioasa boală ar fi fost provocată de unele erbicide, după cum a declarat un purtător de cuvânt al organizaţei, fără a da însă explicaţii despre acest lucru.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii