Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou pas spre cunoaşterea Universului

ro

21 Apr, 2015 22:42 1637 Marime text
Telescopul spațial James Webb (JWST) va fi de 100 de ori mai puternic decât Hubble, pe care urmează să îl înlocuiască în 2018, și va permite oamenilor de știință să se întoarcă în timp, până la nașterea primelor galaxii, transmite AFP, citată de Agerpres.
 
“Webb va putea ajunge până la cel puțin 300 de milioane de ani după Big Bang, perioadă când au apărut primele stele și galaxii”, spune astronomul Mark Clampin, membru al echipei de oameni de știință care se ocupă de telescop, citat de Agerpres.
 
JWST, care urmează să fie lansat în 2018 reprezintă un progres extrem de mare față de telescopul Hubble, având o oglindă principală de trei ori mai mare (6,5 metri diametru) și capacitatea de a observa în infraroșu pentru a percepe cele mai depărtate obiecte, invizibile astăzi, arată el într-un interviu acordat AFP la Centrul Goddard al NASA din Greenbelt (Maryland, aproape de Washington).
 
Pentru a putea percepe imagini ale obiectelor cerești depărtate, obiectivele camerelor trebuie lăsate deschise perioade lungi de timp, iar o oglindă mare este indispensabilă pentru captarea radiațiilor luminoase slabe, spune Matt Greenhouse, din echipa care se ocupă de instrumentele JWST.
 
Sursa: AGERPRES
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii