Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un muncitor a murit după ce a fost lovit în cap de copacul pe care îl tăia

ro

14 May, 2015 19:53 1532 Marime text
 
Un bărbat care lucra într-o exploatare din Munţii Călimani, judeţul Harghita, a murit, astăzi, după ce o parte din trunchiul unui copac pe care îl tăia l-a lovit în cap, relatează romanialibera.ro. 

O femeie din Toplița a sunat, la 112 și a anunțat că în zona Crestătura de Sus din Munții Călimani, într-o exploatare forestieră situată la 15 kilometri depărtare de DN 15, a avut loc un accident mortal, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip.

O echipă de la Poliția Topliţa s-a deplasat la locul accidentului, iar din primele cercetări a rezultat că un muncitor în vârstă de 49 de ani tăia un copac cu un motofierăstrău, iar în cădere, o parte din trunchiul arborelui s-a rupt și l-a lovit în cap pe bărbat.

De asemenea, un coleg de echipă al victimei a solicitat intervenția unei ambulanţe, o autospecială SMURD ajungând la fața locului după 30 de minute, din cauza distranței mari și a terenului accidentat, însă în pofida eforturilor paramedicilor, bărbatul nu a putut fi resuscitat.

Bărbatul a fost accidentat mortal în timpul programului de lucru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Harghita, polițiștii continuă cercetările pentru ucidere din culpă.

Acesta este cel de-al șaptelea accident de muncă mortal înregistrat în județul Harghita de la începutul anului.

La începutul săptămânii trecute, un alt bărbat din Harghita, angajat al Primăriei Odorheiu Secuiesc, a murit după ce a fost lovit în cap de copacul pe care îl tăia.


Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii