Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este prima data când se întâmplă acest lucru! Un mister vechi de 100 de ani a fost rezolvat

ro

06 Jun, 2015 20:42 1104 Marime text
 
Este prima data când se întâmplă că un computer să vină cu o proprie teorie științifică - aplicațiile viitoare sunt, practic, nelimitate.
 
Teoria în cauză încearcă să rezolve una dintre cele mai mari mistere din biologie - cum viermii lați care sunt tăiați se regenerează în noi organisme, scriu cei de la Popular Mechanics, potrivit yoda.ro.
 
Calculatorul a avut nevoie de trei zile, timp în care a prezis, simulat și a evaluat diferite explicații, până când a venit cu nucleul unei rețele genetice care explică modul în care a avut loc regenerarea viermilor.
 
Studiul efectuat de cercetătorii Michael Levin și Daniel Lobo a fost publicat în Popular Mechanics săptămâna aceasta. Levin și Lobo susțin cu tărie că ceea ce au programat calculatorul să facă „nu erau doar statistici și calcule. Invenția modelelor care explică ceea ce face natura este cel mai creativ lucru pe care îl pot face oamenii de știință.. aceasta este inima și sufletul întreprinderii științifice. Niciunul dintre noi nu ar fi putut veni cu acest model - noi am eșuat timp de un secol” spune Levin în studiu, potrivit yoda.ro.
 
Cei doi cred că această abordare poate fi folosită pentru a crea teorii în toate aspectele biologiei, inclusiv procesul metastazei canceroase.
 
Cercetătorii de la Universitatea din Maryland au programat un calculator să prezică aleatoriu cum genele unui vierme formează o rețea capabilă de regenerare, înainte să evalueze aceste predicții prin simulare.



Sursa: yoda.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii