Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5 Echipajul SMURD cu cei 4 răniţi de la Varna a ajuns la Spitalul Judeţean din Constanţa. Ce spun medicii (galerie foto+video)

ro

28 Aug, 2016 12:15 3460 Marime text
Un echipaj medical de la SMURD se îndreaptă acum spre Varna. Din primele informații, este vorba despre un accident rutier, cu patru victime constănțene. Victimele au vârsta cuprinsă între 15 și 47 de ani și suferă de traumatisme la membre și coloana vertebrală. Ele se prezintă conștiente și stabile. Aceștia vor fi transportați la Spitalul Județean Constanța, cu ajutorul mașinii SMURD de victime multiple. 

UPDATE 5, ora 20:37:

Familia rănită ieri într-un accident rutier la Varna a ajuns, în siguranţă, la Spitalul Judeţean din Constanţa, în urmă cu doar câteva minute. Medicii care i-au transportat spun că drumul, care a durat trei ore, a fost fără probleme, iar pacienţii sunt în stare bună. 

„Toate victimele erau stabile hemodinamic şi respirator, cu traumatisme mediu-minore. Fata de 15 ani are fractură de femur drept, băiatul de 20 de ani are un traumatism lombar, nu se ştie dacă este o fractură sau nu acolo. Sunt o familie de fapt, tatăl are o fractură de claviculă, iar mama un traumatism toracic.", a declarat dr. Ştefania Ghilea, medicul care a coordonat operaţiunea.

La această oră, medici constănţeni de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean îi evaluează pe cei patru pacienţi, urmând ca apoi să se decidă ce măsuri medicale se impun şi dacă răniţii vor rămâne internaţi la unitatea medicală din Constanţa.

La sosire, familia de români a fost aşteptată de rude, care s-au luat la ceartă cu jurnaliştii, nervoase că aceştia filmează cum pacienţii sunt scoşi din ambulanţă.

UPDATE 4, ora 20:00:

Autospeciala SMURD, cu cei patru pacienţi preluaţi de la o unitate medicală din Varna a ajuns la Constanţa şi din clipă în clipă trebuie să intre pe poarta Spitalului Judeţean.

UPDATE 3, ora 17:50:

Autospeciala SMURD pentru transport victime multiple a plecat de la Constanţa către Varna la ora 13:00. Echipajul este format din doi medici, doi paramedici şi un asistent.

Din informaţiile disponibile până la această oră, s-ar părea că românii răniţi în accidentul rutier produs ieri nu ar fi suferit traumatisme care să le pună viaţa în pericol. Despre pacientul în vârstă de 15 ani se ştie că ar fi suferit o fractură de bazin, iar unul dintre adulţi s-ar fi ales cu o tasare de coloană, în urma impactului suferit.

Pacienţii vor fi aduşi la Spitalul Judeţean din Constanţa, unde medicii îi vor evalua, iar apoi se va decide dacă şi unde vor rămâne internaţi pentru îngrijiri medicale amănunţite.

Contactaţi de cotidianul ZIUA de Constanţa, reprezentanţii Ministerului român de Externe susţin că nu au informaţii despre accidentul rutier în care au fost implicaţi românii sau despre starea de sănătate a acestora.

UPDATE 2, ora 13.57

Pacienții de la Varna sunt din București. Accidentul s-a produs, de fapt, ieri. În aceste momente, SMURD-ul a fost trimis către Varna pentru a transfera victimele în Constanța. 

UPDATE 1, ora 12.57

Pompierii SMURD se pregătesc să plece înspre Varna în 30 de minute. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii