Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un militar rănit în Afganistan a devenit cetățean de onoare al Târgoviștei

ro

22 Oct, 2015 18:28 1620 Marime text
Locotenentul Ionuț Alin Marinescu, rănit în teatrul de operații din Afganistan, a primit, astăzi, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Unitatea Militară de la Teiș, județul Dâmbovița, titlul de cetățean de onoare al municipiului Târgoviște.
''În spiritul recunoștinței ce se cuvine celor care servesc țara în misiunile pe care Armata României le are de îndeplinit, am inițiat unele demersuri cu valoare morală, printre care și cel de conferire a titlului de cetățean de onoare militarilor deveniți invalizi ca urmare a unor afecțiuni suferite în teatrele de operații. În acest context, vă semnalăm faptul că pe raza municipiului Târgoviște domiciliază locotenentul Ionuț Alin Marinescu, rănit în teatrul de operații din Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare, iar ulterior încadrat în gradul II de invaliditate ca urmare a pierderii brațului stâng'', se arată într-o adresă a Ministerului Apărării Națională înaintată Primăriei Târgoviște.
Astăzi, la manifestările dedicate comemorării eroilor căzuți în Primul Război Mondial și înmormântați în Cimitirul de Onoare Românesc din cadrul unității militare de la Teiș, un moment deosebit a fost înmânarea titlului de cetățean de onoare locotenentului Ionuț Alin Marinescu. Militarul a primit, de asemenea, la ceremonie, de la Garnizoana Târgoviște o diplomă și placheta garnizoanei.


sursa foto: ziuaveche.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii