Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un matematician român şi doi germani au demonstrat matematic că Dumnezeu există!

ro

03 Jun, 2016 11:47 9047 Marime text
Un profesor de matematică, din Gorj, este unul dintre profesorii României cu rezultate remarcabile. Florin Colceag s-a născut în 1951, în județul Gorj, are zeci de medalii de aur obținute de olimpicii pe care i-a ghidat la competițiile internaționale de matematică și este președintele unei asociații pentru copii supra-dotați și probabil singurul profesor din România care nu educă, ci călăuzește. Locuiește în apropierea Bucureștiului. Florin Colceag a dezvăluit într-un interviu că nu doarme mai mult de patru ore pe noapte. Se gândește ce este de făcut pentru România.

Jurnaliștii nu înțeleg de ce nu a plecat din țară și cum se descurcă. Florin Colceag spune că nu s-a dat bătut pentru că i-a promis mamei sale, pe patul de moarte, că nu va renunța să facă ceva pentru țara asta.

Întrebat dacă el crede în Dumnezeu, profesorul de matematică a spus, citat de dela0.ro: „Sunt matematician. Pentru mine, Dumnezezu nu este o formulă culturală. Dumnezeu este spaţiul infinit, inteligent şi sensibil, care chiar există! Eu pot demonstra acest lucru prin matematicile mele. Recent doi matematicieni germani au demonstrat acelaşi lucru, că Dumnezeu există. N-am citit ce au făcut colegii mei germani, dar, prin matematicile pe care le-am lucrat, am descoperit legi universale care arată că universul este capabil să îşi optimizeze deciziile şi că decide. Că este mult mai complex decât ce se cunoştea înainte ca măsurabilitate. Eu nici măcar nu îmi pun problema credinţei, eu îmi pun problema cunoaşterii. Sunt în situaţia de a avea o fereastră deschisă directă, prin care înţeleg că există. Dumnezeu există şi acţionează.”


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii