Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un kamikaze și-a detonat mașina cu explozibil, la Kabul. Peste 200 de oameni morți!

ro

19 Apr, 2016 08:55 1109 Marime text
 
În centrul capitalei afgane Kabul s-a auzit o explozie puternică, în această dimineață. Panică, urlete, agitație. Potrivit Aljazeera, o mașină capcană a explodat în apropierea sediului Ministerului afgan al Apărării, în inima capitalei, la oră de vârf, când mulţi angajaţi se îndreptau spre locul de muncă.
 

"Ceea ce știm din surse ale poliției este că un kamikaze, care se afla la volanul unei mașini cu explozibil, s-a detonat apropierea clădirii Ministerului Apărării, ținta lui fiind un convoi al armatei afgane. Martorii ne spun că atacul a fost urmat de unele focuri de armă. Poliția afgană crede că mai mulți atacatori s-ar afla într-una dintre clădirile din apropiere", a spus Qais Azimy, reporter Aljazeera aflat la fața locului.


Jurnalişti AFP la faţa locului spun că au simţit case vibrând, în timp ce geamurile mai multor imobile au fost spulberate de suflul exploziei, iar o coloană de fum se ridica la cer. Această explozie vine la doar o săptămână după ce rebelii talibani au anunţat începutul ”ofensivei lor de primăvară”.

Potrivit jurnaliștilor de la BBC, peste 200 de persoane au fost rănite în acea explozie. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii