Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Un inginer la justiţie - o farsă la care nu pot participa..."

ro

16 Nov, 2015 23:58 1890 Marime text
 
Daniel Fenechiu, avocat şi membru al Comisiei juridice, s-a declarat profund dezamăgit de propunerea făcută de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru portofoliul Justiţiei, în persoana Cristinei Guseth.
 
"Un absolvent de Politehnică, un inginer, la conducerea unui minister care, în opinia mea, nu poate fi gestionat decât de un profesionist al dreptului. Nu am nimic personal cu dna Guseth - chiar i-am apreciat activitatea ONG-istă, dar nu pot să nu mă întreb: chiar nici un profesionist al dreptului nu îndeplinea criteriile de "tehnocraţie" ale Guvernului Cioloş? Nu de altă, dar tehnocraţia presupune specializare şi experienţă, iar propunerea pentru portofoliul Justiţiei a unei persoane fără studii juridice, că la experienţă juridică a unui inginer nu cred că are sens să mă refer, este nu doar o palmă dată tuturor specialiştilor din profesile juridice, ci şi o dovadă elocventă a faptului că tehnocraţia de care ne vorbeşte Dacian Cioloş este - cel puţin în ceea ce priveşte Justiţia, doar o figură de stil…", spune Fenechiu.
 
El atrage atenţia că responsabilităţile ministrului Justiţiei sunt, nu decorative sau doar protocolare, ci extrem de importante şi serioase: "Aş aminti doar câteva cum ar fi propunerea preşedintelui ICCJ, a procurorului general şi a procurorului şef DNA, participarea la şedinţele CSM şi CSAT sau managementul ministerului care avizează aproape toată activitatea guvernamentală".
           
Cât despre audierea în Comisia Juridică a unui inginer, propus ca ministru al Justiţiei, Fenechiu se rezumă să spună că "este o farsă la care un profesionist al dreptului nu poate participa".

Fenechiu a apreciat că ”nominalizarea făcută de primul-ministru desemnat pentru portofoliul Justiţiei ca inacceptabilă”. 


Citeşte şi ”România își propune să aibă la justiție o persoană care nu are nimic de-a face cu Dreptul”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii