Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie la coşurile de fum Un horn înfundat a mistuit o casă la Aliman

ro

18 Mar, 2015 13:01 2022 Marime text
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost sesizat, aseară, la ora 19.00, prin sistemul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la la acoperişul unei locuinţe, în localitatea Aliman.
 
La adresa indicată de apelant au fost mobilizate trei echipaje, dintre care două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Cernavodă. La sosirea echipajelor de intervenţie, s-a constatat că incendiul se manifesta violent la acoperişul locuinţei şi la o construcţie anexă.
 
Pentru stingerea tuturor focarelor, pompierii militari au acţionat timp de aproximativ o două ore, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga locuinţă. Unul dintre proprietari a suferit un atac de panică, paramedicii intervenind pentru acordarea primului ajutor medical.
 
Cercetările efectuate la faţa locului au relevat drept cauză probabilă a evenimentului un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, pompierii recomandă cetăţenilor ca hornurile şi cosşurile de fum să fie verificate, reparate şi curăţate periodic de persoane specializate şi autorizate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii