Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un hacker voyeurist spiona oamenii, cu ajutorul camerei web, în timp ce făceau sex

ro

11 Oct, 2015 13:42 2085 Marime text
Un tânăr, în vârstă de 33 de ani, folosea un program de tip malware numit Blackshades prin intermediul căruia controla webcam-urile unor prieteni şi ale altor persoane. Şi de parcă asta nu ar fi fost suficient, Stefan Rigo, căci aşa îl cheamă pe voyeurist, salva în special imagini în care cei spionaţi întreţineau relaţii sexuale.
Jurnaliştii de la Daily Mail citează autorităţile britanice care au spus că Stefan avea o anumită dependenţă pentru monitorizarea vieţii private a altora, iar pentru aceste activităţi el îşi petrecea aproximativ 12 ore pe zi.
Un purtător de cuvânt al anchetatorilor, citat de Daily Mail, a declarat că Rigo a fost arestat în luna noiembrie a anului trecut, ca parte a unei operaţiuni internaţionale ce viza spionii cibernetici. El a mai declarat că inculpatul a folosit detaliile bancare ale fostei sale prietene pentru a plăti programul cu care spiona, program ce oferă un control complet asupra  calculatorului ţintă, care putea fi situat oriunde în lume.
Pe lângă imaginile cu conţinut sexual, inculpatul a mai recunoscut că Blackshades i-a permis atât să controleze şi să monitorizeze webcam-uri cât şi să obţină parole sau diverse informaţii din e-mail-urile celor spionaţi.
Pentru a evita aceste atacuri, autorităţile britanice le-au cerut utilizatorilor de calculatoare să nu dea click pe linkuri necunoscute sau să deshidă fişiere trimise de surse neidentificate sau suspecte.


sursa foto: bbc.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii