Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost director al Teatrului de Stat Constanța, noul manager al Operei Naționale București

ro

24 May, 2016 17:52 1961 Marime text
Mâine, Beatrice Rancea, fostul director general al Teatrului de Stat Constanţa, va fi numită manager interimar al Operei Naționale București (ONB), informează Ministerului Culturii.
 
Ministerul va demara procedurile de separare a Operei Naționale din București de Teatrul Național de Operetă și Muzical „Ion Dacian” fuzionate prin Hotărârea de Guvern nr. 741/2013, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, cele două instituții de spectacol să fie reorganizate și să-și poată relua activitatea artistică într-o nouă formulă.
 
Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a declarat următoarele: „Situația de la Opera Națională din București impune un reglaj în mai mulți pași. Cronicizarea situației de față și complexitatea ei mă determină să am o abordare rațională; nu cred în rezolvarea și reformarea violentă a instituțiilor. Există o mare oportunitate în această situație, oportunitatea de a corecta anumite disfuncționalități în organizarea instituțiilor de spectacol din România. Este, cred, cel mai potrivit moment să amendăm o decizie dintr-un mandat anterior, care a dus la fuzionarea a două instituții de cultură cu specific, public și repertoriu diferite”, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii