Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un film românesc a fost lăudat în SUA

ro

23 Jan, 2016 23:14 1591 Marime text
„Aferim!" este un lungmetraj de epocă amuzant şi brutal şi reprezintă o viziune neînfricată asupra trecutului, se arată într-un articol al The New York Times, potrivit căruia filmul merita să fie inclus între nominalizaţii la Oscar pentru film străin.
 
„Mai aveţi nevoie de un motiv pentru a fi supăraţi din cauza nominalizărilor la Oscar? Iată unul - «Aferim!», de Radu Jude. Este un lungmetraj de epocă amuzant şi brutal, cu o doză de contemporan. Propus oficial să reprezinte România la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, nu a fost inclus în lista celor cinci nominalizaţi", îşi încep criticii de la The New York Times cronica.
 
„Filmul este o viziune neînfricată asupra trecutului, care scoate la iveală cruzimea şi prejudecăţile ascunse sub aparenţe", se afirmă în acelaşi articol.
 
Despre prestaţia actorului Teodor Corban, interpretul rolului principal, jurnaliştii americani spun că „Are ceva din carisma dură a lui Anthony Quinn şi puţin din excentricitatea, libertatea de interpretare şi umorul pe care John Wayne le-a adus în ultimele westernuri ale sale”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii