Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un detaşament aerian NATO va staționa pe teritoriul României

ro

16 Sep, 2014 23:57 1151 Marime text
Plenul Senatului a fost informat, astăzi, cu privire la aprobarea de către preşedintele Traian Băsescu a propunerilor premierului Victor Ponta referitoare la intrarea şi staţionarea, în România, a unui detaşament de aeronave NATO şi a personalului aferent, respectiv 150-250 de persoane, aparţinând statelor aliate, informează România TV.

Astfel, potrivit unei scrisori adresate Senatului de către şeful statului, trupele statelor aliate execută, pe principiul rotaţiei, alături de forţele naţionale, misiuni de Poliţie Aeriană NATO.

Misiunea de Poliţie Aeriană se va desfășura pe o perioadă de 4-6 luni, urmând să fie înlocuit de alt detaşament, pe principiul rotaţiei, în funcţie de cerinţe şi de evoluţia situaţiei.

"În temeiul şi în condiţiile Legii nr. 291/2007 privind intrarea, staţionarea şi desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României, am aprobat propunerile prim-ministrului referitoare la intrarea şi staţionarea în România a unui detaşament de aeronave şi a personalului aferent în funcţie de tipul aeronavelor dislocate, respectiv 150-250 de persoane, aparţinând altor state aliate, pe principiul rotaţiei, pentru executarea, alături de forţele naţionale, a misiunilor de Poliţie Aeriană NATO", susţine Traian Băsescu în scrisoarea amintită.

Preşedintele menţionează că fondurile financiare necesare desfăşurării misiunilor de Poliţie Aeriană NATO referitoare la infrastructura şi mentenanţa acesteia vor fi asigurate de către România, iar costurile pentru operarea şi mentenanţa aeronavelor NATO vor reveni naţiunii trimiţătoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii