Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un departament special britanic care se va ocupa de Brexit

ro

27 Jun, 2016 19:02 1411 Marime text
Guvernul britanic a anunțat astăzi crearea unui departament special care se va ocupa de Brexit și a subliniat că un nou referendum privind independența ar fi "ultimul lucru" de care Scoția are nevoie", transmite AFP.
 
Noul departament "va duce o muncă intensă asupra reformelor ce trebuie puse în aplicare pentru a furniza propuneri și recomandări către noul prim-ministru", a declarat un purtător de cuvânt la finalul ședinței de guvern desfășurate astăzi.
 
Potrivit acestuia, Guvernul a subliniat că Scoția are "tot atâtea motive de a rămâne în componența Regatului Unit ca și acum 18 luni", când referendumul privind independența provinciei s-a încheiat cu un eșec al partizanilor desprinderii de Marea Britanie.
 
"Un nou referendum, sursă de divizări, este ultimul lucru de care Scoția are nevoie", a estimat Downing Street, citat de agerpres.ro.
 
Pe de altă parte, premierul David Cameron, prin vocea purtătorului de cuvânt, a condamnat incidentele xenofobe petrecute în Marea Britanie după victoria taberei favorabile Brexit-ului la referendumul de joi, 23 iunie.
 
Ambasadorul Poloniei la Londra, Witold Sobkow, s-a declarat "șocat și profund profund preocupat de recentele incidente și insultele xenofobe adresate comunității poloneze și altor migranți rezidenți în Marea Britanie".
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii