Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cuplu de români sunt acuzați că au legat cu un prosop o bătrână ca să tacă. Ei sunt judecați în Anglia

ro

26 May, 2016 23:35 1430 Marime text
Jurnaliştii britanici de la Daily Mail dezvăluie un caz incredibil al unui cuplu român care au chinuit o bătrână de 88 de ani. Cei doi români lucrau ca îngrijitori la o femeie ce suferea de demenţă. Cosmin şi Ana Focşa au legat-o pe Brenda Lea de pat cu un prosop de baie. Femeia a fost găsită de personalul de noapte, deshidratată şi udă de sudoare.
 
Judecătorul Jeff Brailsford i-a găsit vinovaţi pe cei doi de rele tratamente și neglijarea doamnei Brenda Lea, din sanatoriul Alistre Lodge din Lytham St Annes, Lancashire.
 

"Totul s-a desfășurat în mod deliberat și cu totul nepotrivit. Este posibil ca doamna să fi fost foarte norocoasă că alţi membri ai personalului au apărut la timp", a spus judecătorul.

 
El a amânat condamnarea până luna viitoare pentru rapoartele de probațiune, dar a avertizat: "Toate opțiunile de condamnare sunt deschise, inclusiv închisoarea".
 
Daily Mail a subliniat tratamentul șocant al persoanelor în vârstă și vulnerabile, care au nevoie de asistență medicală, în case și spitale. Cosmin, 37 de ani, și Ana, în vârstă de 40 de ani, au făcut parte dintr-o echipă de patru persoane care acopereau o tură de noapte, în 11 iulie anul trecut, în imobilul respectiv, care are spațiu pentru 43 de rezidenți.
 
Malcolm Isherwood, care a fost rezident timp de doi ani acolo, a declarat că bătrâna era de multe ori "plină de energie". Ea a avut probleme de mobilitate, precum și demență, dar este necesar să fie monitorizată în mod regulat, noaptea.
 

Isherwood a spus: "Pacienta era sub o plapumă. A fost găsit patul ciuciulete de sudoare, așa cum a fost îmbrăcămintea și perna ei. Când au tras plapuma din spate au descoperit că ea a fost strâns înfășurată într-un prosop de baie de la subsuori în jos spre picioare. Prosopul a fost montat, astfel încât ea a fost întinsă pe capetele sale."

 
Cosmin a pretins el și soția lui au făcut-o după ce a văzut pacienții legat în mod similar în alte case.
 

Procurorul a adăugat: "A fost înfășurată strâns pentru a limita deplasarea ei și a fost făcută pentru a face munca mai ușoară pentru familia Focsa. A fost un act dur, crud și egoist."

 
Familia Focșa, care locuiesc în Blackpool, au lucrat la domiciliu timp de două luni, au fost raportați la poliție și demiși. Ana fusese deja suspendată ca asistentă medicală în luna aprilie a anului trecut, după un incident separat.
 
Pe numele ei a fost emis un ordin impus de suspendare provizorie pentru 18 luni pentru a practica această meserie.
 
Cosmin a spus că el și soția lui sunt nevinovaţi şi a susţinut că personalul era gelos, deoarece ei au fost lăsaţi să lucreze împreună în schimburi. De asemenea, el a afirmat că au fost discriminați pentru că erau români.
 
Dar judecătorul nu a crezut nimic din ce au spus cei doi. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii