Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un copil român a fost depistat cu SHU în Italia. Din nou brânza Brădet este arătată cu degetul!

ro

15 Mar, 2016 16:22 1978 Marime text
 
Presa italiană anunță, astăzi, că un copil român, în vârstă de 14 ani, este spitalizat în orașul italian Florența cu sindromul hemolitic-uremic (SHU) provocat de bacteria Escherichia Coli (E.coli), infecţie care ar putea proveni de la o brânză din România.

Autoritățile sanitare locale au explicat că a fost imediat inițiată o anchetă epidemiologică și o primă concluzie ar fi că boala ar fi legată de consumul de brânză din România. Autoritățile italiene trag un semnal de alarmă, avertizând pe cei ce au produse fabricate de SC Brădet SRL să nu le mănânce și să le returneze în cazul în care le-au achiziționat. Jurnaliștii de la firenze.repubblica.it susțin că autoritățile sanitare italiene au spus la unison că brânza consumată de copilul de 14 luni provine de la firma de lactate Brădet. Copilul este român şi locuieşte în Italia. El a fost internat de urgenţă la un spital din Florenţa, cu intoxicaţie alimentară severă, după ce a consumat produse ale firmei de lactate Brădet.

Se pare că este vorba despre brânză ricotta, vândută într-o piaţă românescă, dar şi în afara ei. Investigaţiile inspectorilor de sănătate au arătat că, în mod clar, copilul a consumat brânză de la SC Brădet SRL, pe data de 9 martie. Ca măsură de precauţie, produsele lactate au fost retrase de la vânzare, după ce în probele recoltate s-a descoperit existenţa bacteriei E Coli.
Jurnaliştii italieni punctează faptul că aceleași produse au cauzat 14 cazuri de intoxicație în România, de la 24 ianuarie până în prezent.

Jurnaliştii italieni atrag atenţia că aceleași produse au cauzat 14 cazuri de intoxicație în România, din data de 24 ianuarie până în prezent. Copilul de la Meyer este încă în recuperare, se află în stare precară, dar nu gravă.

"Sindromul hemolitic-uremic cauzat de bacteria Esecherichia Coli afectează într-un mod mai serios copiii, în timp ce are simptome mai ușoare, predominant intestinale, la adulți. Serviciile de siguranță alimentară confirmă prezenţa reală a produsului raportat în comerţ", scriu jurnaliştii italieni.


E.Coldiretti a explicat că, în anul 2015, importurile de brânză din România în Italia s-au dublat, ajungând la 1,6 milioane de kilograme, un record pentru importurile de produse lactate dintr-o ţară din Europa de Est.

Coldiretti solicită ca „indicarea originii pe eticheta tuturor brânzeturilor să fie făcută obligatoriu, imediat, şi, de asemenea, să fie indicate caracteristicile specifice ale acestora, începând de la produsele cele mai mici. Nu este o coincidență faptul că 89% dintre consumatori cred că lipsa acesteia poate induce în eroare etichetarea originii pentru produsele lactate, în conformitate cu consultarea publică online privind etichetarea produselor alimentare efectuate de către Ministerul Agriculturii, care a implicat 26.547 de participanţi. “

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii