Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un copil a căzut în fosa septică de la grădiniţă

ro

20 Sep, 2016 07:22 2071 Marime text
Un incident grav a avut loc ieridimineaţă, la o grădiniţă dintr-o comună din Botoşani. Un copil de trei ani a căzut în fosa septică imediat după ce a ieşit de la toaleta din curte. Micuţul a fost salvat în ultimul moment.
 
Tot s-a întâmplat la grădiniţa din Satul Nou, comuna Todireni. Copilul şi sora sa mai mare au mers la toaletă fără să fie însoţiţi de un adult, deşi la acea oră se aflau în grădiniţă o educatoare şi o femeie de serviciu.
 
Băiețelul a intrat în toaleta, care este de tip turcesc, în imediata apropiere fiind și o fosă septică, aceasta, din spusele localnicilor, fiind acoperită cu o tablă. Copilul a sărit peste acea tablă și a căzut în fosa care nu era în totalitate plină cu dejecții, potrivit stiribotosani.ro.
 
Cea care a anunţat că micuţul este în pericol a fost chiar sora sa. Educatoarea şi femeia de serviciu au încercat să-l scoată pe băieţel, însă, nu au reuşit. Un bărbat care locuieşte în zonă a fost cel care l-a salvat pe micuţ.

"Era în apă. L-am prins de mâini, am cooperat cu el. Dacă nu coopera nu puteam să îl scot. Eu am găsit fosa fără nimic deasupra. M-am băgat până la jumătate, cu ambele mâini, să îl scot. Era speriat copilul și când l-am scos, era murdar, ud tot", a povestit bărbatul.

Mama copilului, spune că a fost anunţată târziu de incident.
 

"Am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a căzut în fosă. Am început să tremur și mi-a zis: Îl luați acasă așa, ce faceți? Am spus că îl iau acasă și mi-a spus să îi dau un paracetamol și să îl culc. Doamna educatoare mi-a spus. Să îl învelesc și să îi dau un paracetamol, că avea mâinile reci. Am mers acasă, i-am făcut baie că mirosea oribil de la el și mi-am spus să sun medicul de familie de la Albești să îl vadă, să îl consulte. Am fost și mi-a spus că e posibil să fi înghițit două-trei guri de apă și ar fi bine să îi facă niște analize. Copilul a căzut în fosă, era o simplă tablă pe fosă. A sărit pe tablă și a căzut în fosă. Un vecin l-a scos. Mi-au spus că a fost un mic incident", a spus Simona Andreea Vezeteu, mama copilului.

Micuţul a fost transportat la spital pentru mai multe investigaţii.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al IȘJ, Ciprian Manolache, copilul ar fi trebuit însoțit la toaletă de femeia de serviciu.
 
"Inspectorul teritorial se va deplasa la Liceul Tehnologic Todireni și în speță la Grădinița cu program normal de la Sat Nou, este o structură a Liceului Todireni, pentru a verifica ce s-a întâmplat acolo. A fost atenționată doamna directoare de la Liceul Todireni să ia toate măsurile ce se impun pentru preîntâmpinarea unei asemenea situații și să demareze o anchetă și să stabilească cauzele și vinovații", a declarat Ciprian Manolache, citat de stiribotosani.ro
 
Incidentul este anchetat și de polițiști.

sursa foto: stiribotosani.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii