Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănţean printre membrii noului CA al TVR

ro

28 Jun, 2012 11:59 1614 Marime text

Membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR, sunt în mare parte vechi angajaţi ai Televiziunii Române, au lucrat în media sau au avut funcţii de stat.

Consiliul de Administraţie al TVR a fost numit marţi de Parlament, care nu l-a putut valida însă şi pe preşedintele desemnat de membrii CA - Claudiu Săftoiu -, din lipsa cvorumului la şedinţa plenului reunit.

După cum reiese din CV-urile membrilor CA, mulţi dintre aceştia lucrează de mai multă vreme în TVR, unii au avut activitate în zona politică sau în industria media, o excepţie fiind propunerea Preşedinţiei, Romina Surugiu, lector la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti.

- Claudiu Săftoiu, propus de PNL, a fost consilier prezidenţial pe probleme de politică internă, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu, între 2004 şi 2006, până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. Este membru PNL din 10 mai 2011, cu funcţia de vicepreşedinte PNL Gorj.

- Romina Surugiu, propunerea Preşedinţiei, este lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti, din 2002.

- Gabriel Tufeanu, propunerea Guvernului, este directorul Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa. Potrivit CV-ului său, Tufeanu a fost managerul studioului de producţie Gemeeni Film, între 2004 şi 2009, lucrând anterior şi ca operator imagine în televiziune, inclusiv la TVR.

- Irina Radu, propusă de PNL, a fost numită în februarie 2010 director general al Intact Production, după ce a ocupat funcţiile de director de producţie al Kanal D, din 2006 în 2009, director al postului TVR.

- Nagy Zoltan Levente, propus de UDMR, a fost secretar de stat pentru educaţie, cultură, minorităţi la Secretariatului General al Guvernului (ianuarie 2010 - mai 2012), preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, în perioada 2007 - 2009, asistent asociat la Facultatea de Biologie şi Geologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care a şi absolvit-o.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii