Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănţean a găsit un căţel Yorkshire Terrier. Îl recunoaşteţi?

ro

24 Jun, 2016 08:46 4521 Marime text
Un constănţean a găsit în zona Scapino din Constanţa un căţel Yorkshire Terrier. Dat fiind că este un câine de rasă, al cărei preţ este piperat, constănţeanul inimos i-a pus micuţului animal poza pe Facebook, în speranţa că îi va găsi stăpânul. 

Dacă cineva îl recunoaşte, îl poate contacta pe Sorin Busoiu, pe Facebook. Şi oamenii de pe reţeaua de socializare s-au mobilizat, dând share fotografiei căţelului, în speranţa găsirii stăpânului. 

Rasa are o vechime de circa 100 ani, dar originile sale nu sunt întrutotul cunoscute. Când muncitorii scoţieni din industria textilă au migrat din Scoţia în Anglia la jumătatea secolului al XIX-lea, aceştia au adus cu ei diferiţi câini terrieri, care erau folosiţi la vânarea şobolanilor.
 
De-a lungul timpului, aceşti terrieri au fost împerecheaţi între ei rezultând într-un final şi Yorkshire Terrier-ul. Iniţial, rasă era denumită Broken-haired scotch terrier. În 1870, un reporter în cadrul unei expoziţii canine sugera că acest câine ar trebui să fie redenumit Yorkshire Terrier, din moment ce dezvoltarea rasei s-a realizat aproape în totalitate în oraşul Yorkshire.
 
Rasa a fost, iniţial, utilizată ca şi câine utilitar, dar, ulterior, a devenit un animal de companie la modă începând cu sfârşitul Epocii Victoriene, în Anglia. În 1872, Yorkie şi-a făcut intrarea în Statele Unite, iar de atunci a devenit foarte cunoscut. La început, Yorkshire Terrier-ul era un câine de talie mai mare decât cel pe care îl ştim noi astăzi, dar prin programe de selecţie a exemplarelor de talie mai mică, el a putut fi miniaturizat de-a lungul anilor până la dimensiunile acutale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii