Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Un condei numit Fair-Play“ pentru elevii din Constanţa

ro

15 Apr, 2014 19:22 5552 Marime text
Comitetul Olimpic și Sportiv Român - prin Academia Olimpică Română - organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play”.
Concursul de creaţie literară se înscrie într-o mişcare naţională de promovare consecventă a spiritului olimpic şi a valorilor olimpismului în rândul tinerelor talente din mediul şcolar. Sunt invitaţi să participe elevii din şcoli şi licee, inclusiv unităţi de învăţământ artistic şi sportiv. Se poate participa la una din cele 3 secţiuni: poezie, proză (ficţiune) şi cronică/reportaj sportiv, pe următoarele categorii de vârstă: 7 – 10 ani; 11 – 14 ani; 15 – 18 ani.

Lucrările trebuie să abordeze ca subiect spiritul olimpic sau una dintre valorile olimpismului: toleranţă, fair-play, non-violenţă, bucuria aflată în efort, respectul faţă de ceilalţi, echilibrul dintre corp şi minte. Lucrările nu trebuie să depăşească 5 coli de hârtie format A4 (21/30 cm). Concursul se desfăşoară în două faze: judeţeană şi naţională. Faza judeţeană se desfăşoară până în luna mai a anului în curs. Fiecare Inspectorat Şcolar Judeţean va desemna un juriu care să cuprindă inspectorul/metodistul de limba şi literatura română, inspectorul educativ şi pe cel de educaţie fizică şi sport, care va stabili câştigătorii la cele 3 secţiuni, pe fiecare categorie de vârstă. După jurizare şi clasificare, ISJ va expedia organizatorilor un număr de maximum 30 de lucrări (câte 10 pentru fiecare categorie de vârstă) până în data de 15 iunie a anului 2013. Faza finală se va desfăşura în luna octombrie a anului în curs.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii