Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un concurs organizat de NASA a fost câștigat de o elevă din România!

ro

21 Mar, 2016 19:49 2536 Marime text
 
O elevă în clasa a X-a la Școala Internațională București a obținut locul întâi la concursul NASA Space Settlement, la categoria individual, cu proiectul "Osiris".
 
"Ariana Zhao este elevă în clasa a X-a la Școala Internațională București și pentru proiectul premiat de NASA a muncit serios câteva luni de zile, timp în care s-a documentat despre protecția împotriva radiațiilor, sistemul închis de agricultură, gravitație artificială, etc. După o cercetare minuțioasă, care a durat câteva luni, Ariana Zhao a scris un eseu de aproximativ 100 de pagini, în care a explicat toate detaliile unei așezări durabile, cu un spațiu de habitat pentru 15.000 persoane", se arată într-un comunicat al Școlii.
 
Ariana a arătat că atunci când a scris despre colonizarea în spațiu a reprezentat pentru ea o oportunitate de a învăța despre viitor.
 
"Cercetând modul în care se face colonizarea, am dobândit numeroase cunoștințe despre știință", a declarat eleva.
 
De asemenea, echipa formată din elevii de clasa a X-a - George Valtas, Filip Gkogkos, Andrei Lu, Nicolas Mantescu și Maria Disli - a câștigat locul trei cu proiectul "Afrodita".
 
 
Sursa foto: NASA — National Aeronautics and Space Administration / Facebook
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii