Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un comisar de la Protecţia Consumatorului este cercetat pentru luare de mită

ro

03 Jun, 2016 11:29 1897 Marime text
Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Iaşi au pus, ieri, în executare mandatul de aducere, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a unui comisar din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Iaşi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

După aducerea la cunoştinţa acestuia a calităţii de inculpat şi a drepturilor procesuale, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii funcţionarului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă.
Conform ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, comisarul este cercetat în calitate de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (nouă acte materiale), constând în aceea că în perioada martie-mai, împreună cu un alt coleg de serviciu, a pretins şi primit de la reprezentanţii mai multor agenţi economici de pe raza judeţului Iaşi, diferite bunuri şi sume de bani (în cuantum de aproximativ 1.700 lei), pentru a nu dispune măsurile legale cu ocazia activităţilor de control pe linia respectării normelor privind protecţia consumatorilor.

„Precizăm că, în ziua de 27.05.2016, pe baza ordonanţei de delegare dispuse de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Iaşi, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – Serviciul de Operaţiuni Speciale Iaşi, au procedat la prinderea în flagrant a doi funcţionari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În fapt, B.L. și un coleg al său au fost prinși în timp ce primeau cu titlu de mită, mai multe bunuri şi sume de bani de la administratorii unor societăţi care desfăşurau activităţi comerciale în zona Bazarului Iaşi. Cel de-al doilea este cercetat în stare de libertate”, spun procurorii.


Fotografia are rol ilustrativ
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii