Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un chinez a "crescut" o tumoră de 15 kilograme cu remedii tradiţionale

ro

25 Apr, 2016 19:00 2877 Marime text
Un tânăr chinez, de 33 de ani, avea o tumoare atât de mare încât părea „gravid”. El a stat cu acea tumoare timp de 10 ani până când un medic a decis în final să-l opereze. Medicii spun că bărbatul avea „două pietroaie” în stomacul lui.

Chinezul spune că a lăasat ca lucrurile să evolueze crezând că poate fi tratat cu remedii tradiţionale, spun jurnaliştii britanici de la Daily Mail. Practic, cele „două pietroaie” cântăreau 15 kilograme, iar burta lui arăta de parcă ar fi aşteptat să nască un copil.
Medicii nu au dezvăluit numele bărbatului, care locuieşte în Leshan, un oraş din sudul-vestul Chinei în provincia Sichuan, în timp ce media locală l-a numit generic Zhang Cheng. Practic, bărbatul merge pe la doctori de prin 2004, când a simţit un discomfort în zona stomacului. După doi ani, adică în 2006, medicii i-au găsit un chist.Cum bărbatul nu voia să încerce tratamentele medicamentoase, el a apelat la medicina tradiţională. După cum se vede, tot pe mâna medicilor a ajuns.

Acest caz aminteşte de o tânără britanică, a cărei poveste a fost prezentată în 2013 de jurnaliştii de la Daily Mail. Şi în acest caz tânăra părea însărcinată în luna a opta, iar medicii credeau că ascunde sarcina. Olivia Key avea doar 18 ani. Deși adolescenta negase că ar fi întreținut relaii sexuale neprotejate și că exista posibilitatea să fie însărcinată, medicii erau aproape siguri că numai o sarcină ar fi putut să arate în acest fel.
 
În urma analizelor, doctorii au realizat însă, că se înșelaseră amarnic. Eu au descoperit un chist ovarian de dimensiunea unui pepepe în abdomenul fetei. Olivia a fost supusă imediat unei intervenții chirurgicale, iar medicii au fost șocați când au constatat că formațiunea din abdomenul fetei cântărea nu mai puțin de 3 kilograme
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii