Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un câine a fost jupuit de viu. Poliția îl caută pe agresor

ro

07 Sep, 2016 09:20 6735 Marime text
Gest de o cruzime inexplicabilă la Iaşi. Un câine comunitar, despre care oamenii spun că nu era deloc agresiv, a fost mutilat în aşa hal încât medicii veterinari n-au mai putut decât să-l eutanasieze. Poliţiştii îi caută acum pe vinovaţi, mai ales că nu e singurul caz de acest gen înregistrat la Iaşi, în ultima vreme, susțin jurnaliștii de la Digi24.ro.
 
Luni noapte, câinele a fost găsit mai mult mort decât viu, de o femeie care obișnuia să-l hrănească din când în când.

 „A venit rănit, târându-se, efectiv târându-se. Când a ajuns în dreptul meu am văzut cruzimea şi halul în care era. Mutilat complet. Avea foarte multe tăieturi, deci avea toată pielea jumulită de la cap până la coadă”, spune femeia care l-a găsit.

Animalul a fost dus imediat la un veterinar. Din păcate, rănile erau mult prea grave, iar câinele prea bătrân, aşa că pentru a-i curma suferinţa, a fost eutanasiat.

„Şoc hipotermic, undeva la 34,5 temperatură, cu plăgi pe o suprafaţă mai mare de 50 la sută din corp, plăgi provocate prin tăiere cu un obiect ascuţit şi smulgerea pielii de pe corp. Accident nu, mai mult ca sigur o persoană, mâna unui om”, este de părere medicul veterinar Adina Blagoci.

Locuitorii din zonă sunt revoltaţi de suferinţa provocată fără motiv câinelui, pe care spun că îl hrăneau zi de zi, de 16 ani.
 
„Era blândă, foarte blândă, nici nu lătra. Avea locul ei”.
 
„Nu concep aşa ceva ... ce ai cu el? Lasă-l, nu îi da nimic, dar lasă-l în pace...”
 
„Este inuman, este ...odios, ăsta e cuvântul”.
 
Cazul e şi în atenţia autorităţilor, care îl caută acum pe autorul oribilei fapte.

„Nici nu ştiu să îmi găsesc cuvintele, mă doare sufletul. Vom lua toate măsurile care se impun”, mărturisește Nicolae Ivanciu, reprezentant al Poliţiei Animalelor Iaşi.

Cel sau cei care au mutilat câinele riscă până la trei ani de închisoare. În urmă cu mai puţin de două luni, tot la Iaşi, patru pui de câine au fost aruncaţi în smoală abia turnată. Medicii veterinari au reuşit să-i salveze, însă cei care au chinuit căţeluşii nu au fost prinşi până acum.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Viorica 10 Sep, 2016 17:24 Eu zic ca ar trebui sa fie si la noi ca in Anglia peste tot camere de supraveghere: la toate magazinele, si in trafic, macar sa poata fi prinsi cei care incalca legea.
  • erik 07 Sep, 2016 12:44 Inchisoare pentru faptuitor ? ...nu ... Vreo 10 ani de munca silnica i-l vor ajuta in mod fortat sa se schimbe ....si ca vrea , si ca nu vrea ....
  • Dan 07 Sep, 2016 10:39 Pana nu se reintroduce pedeapsa cu moartea pentru asemena bestii, nu vom evolua deloc. Frica este cea mai buna constiinta, cu asemenea nemernici nu poti dialoga si nu-i poti convinge cu vorba buna.