Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bloc din Giurgiu a fost demolat... din greşeală

ro

05 Aug, 2015 19:10 1556 Marime text
Primăria Giurgiu a declanşat o anchetă după ce o firmă de construcţii care are contract cu municipalitatea pentru demolarea unui bloc dezafectat în cartierul Istru al municipiului a demolat un alt bloc, de asemenea nelocuit, reprezentanţii firmei admiţând că vina aparţine exclusiv angajaţilor acesteia. Construcţia care trebuia demolată este un fost cămin, situat într-o zonă de la periferia Giurgiului.
În zonă sunt două construcţii foarte asemănătoare, respectiv căminul C şi căminul D, pe care autorităţile locale anunţaseră că le vor pune la pământ şi în locul cărora urmează a fi construite locuinţe sociale noi. Conform reprezentanţilor Primăriei, căminele nu mai puteau fi locuite şi erau în stare avansată de degradare, astfel încât s-a decis demolarea lor întrucât consolidarea şi renovarea ar costa mai mult decât ridicarea unor construcţii noi.
Primăria a încheiat, în urma unei licitaţii, un contract cu o firmă de construcţii pentru demolarea unuia dintre cămine, însă reprezentanţii firmei au venit cu buldozerele şi au demolat parţial celălalt bloc, nu pe cel prevăzut în contract.
La Primăria Giurgiu a fost constituită o comisie de anchetă care va analiza situaţia creată şi va stabili, printr-o expertiză, cine se face vinovat şi cine va plăti pentru această greşeală. La rândul lor, reprezentanţii firmei de construcţii spun că îşi asumă greşeala şi că vor suporta consecinţele.


sursa foto: giurgiuveanul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii