Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat şi o femeie depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni în tentativa de ieşire din ţară în mod fraudulos

ro

24 Dec, 2014 11:16 1270 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat un bărbat născut în fosta Iugoslavie şi o femeie de cetăţenie bulgară care intenţionau să iasă ilegal din România, pe jos, cu scopul de a ajunge în R. Bulgaria.

Astfel, ieri, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul GN Mangalia au observat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, la doar câţiva metri de linia de frontieră, prin intermediul dispozitivului de termoviziune, două persoane care se deplasau, pe jos, spre R. Bulgaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute în apropierea frontierei de stat şi au fost conduse la sediul PTF Vama Veche pentru cercetări, deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Deoarece cele două persoane, un bărbat şi o femeie, nu vorbeau limba română, s-au efectuat verificări şi s-a stabilit că bărbatul are vârsta de 24 ani şi este născut în fosta Iugoslavie, în regiunea Kosovo, iar femeia este cetăţean bulgar şi are vârsta de 26 ani.



Cei doi intenţionau să treacă fraudulos frontiera de stat deoarece bărbatul nu deţine un document de trecere a frontierei de stat, iar scopul declarat era acela de a ajunge în R. Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „ieşire din ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262 din Codul Penal.

La finalizarea cercetărilor, femeia va fi predată autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state, iar bărbatul va fi predat lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări.

Totodată, ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Midia au identificat un cetăţean sirian, în vârstă de 24 ani, care a ajuns în România la bordul unei nave sub pavilion Tanzania, fără a poseda carnet de marinar.

Comandantul navei, un cetăţean sirian în vârstă de 59 ani este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar migrantul sirian va intra în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, deoarece a cerut azil în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii