Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat este urmărit penal după ce și-ar fi violat fiica

ro

06 Apr, 2016 18:57 1417 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ioan Florin Ciurcă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi viol.
 
La data de  2 aprilie 2016, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele acestuia.
 
Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că, în cursul lunii iulie 2013, profitând de faptul că soția sa era internată în spital, inculpatul, rămânând singur la domiciliu cu cei patru copii minori  în cursul nopții, a întreținut, prin constrângere, relaţii sexuale cu fiica sa în vârstă de 13 ani. Fapta nu a fost adusă la cunoştinţa organelor de poliție.
 
De asemenea, în data de 21 februarie 2016, inculpatul Ioan Florin Ciurcă a intenţionat să întreţină din nou relaţii sexuale cu fiica sa, iar din cauza faptului că aceasta a fugit de la domiciliu, a provocat scandal şi a lovit-o pe soția sa, fiind anunțate organele de poliție.
 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a instituit măsuri de urgență legale cu privire la minorii aflați în familie, evaluând situația din punct de vedere psiho-social.
       
Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii