Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat din Timiş a prejudiciat statul cu 264.671 lei

ro

05 Oct, 2015 16:01 1688 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Manuel Gheorghe Ionescu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  evaziune fiscală.
 
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: în perioada februarie 2012 - aprilie 2013, în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, inculpatul Ionescu Manuel Gheorghe a evidenţiat în actele contabile cheltuieli privind aprovizionarea cu material lemnos care nu au la bază operaţiuni reale, în cuantum de 661.679 lei, în baza a 137 facturi, 137 chitanţe  şi 34 avize emise de alte societăţi comerciale, cu scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale de plată a TVA-ului şi a impozitului pe profit.
 
Prejudiciul total adus bugetului de stat se ridică  la valoarea de 264.671 lei, din care 105.869 lei reprezintă impozit pe profit si 158.802 lei reprezintă TVA. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Sursa foto: www.digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii