Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat a fost reținut de DNA. El ceruse 50.000 de euro pentru intervenții la judecători

ro

25 Feb, 2016 20:11 1735 Marime text
 
Procurorii DNA au anunţat astăzi că l-au reținut pe Andrean Cipu, acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Din spusele procurorilor anticorupţie, Cipu ar fi cerut de la patru persoane suma de 50.000 de euro, pretinzând că poate interveni la judecători pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar penal.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - octombrie 2012, Andrean Cipu a pretins de la patru persoane (denunțători în dosar) suma de 50.000 de euro, din care a primit, la data de 6 octombrie 2012, suma de 30.000 euro.

În schimbul acestei sume de bani, Andrean Cipu a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților învestiți cu soluționarea dosarelor penale în care o rudă a denunțătorilor era cercetată în stare de arest preventiv și a promis că-i va determina să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate.
 

“Inculpatului Cipu Andrean i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, spun procurorii în comunicat.

 
Andrean Cipu va fi dus la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii