Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un avocat din Baroul Arad a fost trimis în judecată

ro

26 Nov, 2015 13:33 2912 Marime text
 
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CIOCU CIPĂRIAN - IOAN sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de înşelăciune.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 24.09.2014, inculpatul Ciocu Ciprian - Ioan, în calitate de avocat în cadrul Baroului Arad, a fost angajat de o parte civilă pentru formularea şi susţinerea unei plângeri împotriva unui proces-verbal de contravenţie, încasând, cu titlu de onorariu, suma de 230 lei. Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nicio cerere în justiţie, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 2.730 lei, reprezentând contravaloarea onorariului de avocat (230 lei) şi a amenzii contravenţionale plătite (2500 lei).
De asemenea, în lunile noiembrie 2014, decembrie 2014 şi ianuarie 2015, inculpatul Ciocu Ciprian - Ioan, în aceeaşi calitate, a primit în trei tranşe suma de 22.400 euro de la o parte civilă care l-a angajat pentru formularea şi susţinerea unei cereri de revizuire penală şi a unei cereri de întrerupere a executării pedepsei închisorii. Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nici o cerere în justiţie, i-a prezentat înscrisuri plăsmuite  pentru a dovedi destinaţia aparentă a sumelor de bani plătite, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 22.400 euro, reprezentând contravaloarea sumei achitate.
În luna ianuarie 2015, inculpatul Ciocu Ciprian - Ioan a fost angajat de o parte civilă pentru formularea şi susţinerea unei cereri de liberare condiţionată la o instanţa de judecată din Arad, încasând cu titlu de onorariu suma de 1500 euro. Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nici o cerere în justiţie, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 1500 euro, reprezentând contravaloarea sumei plătite.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Timişoara.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.



sursa foto: aradon.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii