Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un avocat a fost reținut pentru evaziune fiscală

ro

11 Mar, 2016 13:45 2352 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus, prin ordonanţa din 10 martie 2016, reţinerea numitului IVAN FLORIN-CĂTĂLIN - avocat în cadrul Baroului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În perioada 2010 – 2011, în calitate de reprezentant a două societăţi comerciale cu sediul social în municipiul Bucureşti, inculpatul nu a înregistrat în contabilitatea acestora operaţiunile comerciale derulate şi nu a declarat în totalitate veniturile obţinute, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Astfel, acesta a cauzat un prejudiciu în valoare de aprox. 1.500.000 de euro, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

La data de 10 martie 2016, pe baza autorizaţiilor emise de Curtea de Apel Bucureşti, lucrători din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor, au efectuat 6 percheziţii domiciliare care au vizat imobilele deţinute de  inculpatul Ivan Florin-Cătălin pe raza municipiului Bucureşti, a oraşului Voluntari (judeţul Ilfov) şi a judeţului Buzău, în vederea ridicării de documente financiar – contabile.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus  măsuri asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra unui număr de cinci imobile şi asupra unor conturi bancare identificate în proprietatea inculpatului.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii