Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la moartea unui reputat psihiatru român. Iată ce spunea despre Radu Mazăre

ro

12 Oct, 2015 08:21 2388 Marime text
Unul dintre cei mai celebri psihiatri din România, profesorul Florin Tudose, a murit în ziua de 12 octombrie 2014.

Acesta se afla în localitatea Coşereni-judeţul Ialomiţa, când în jurul orei 13.20, Serviciul de Ambulanță Ialomița a primit un apel cu privire la faptul că un bărbat a căzut într-un loc public în comună.
Medicii l-au găsit pe pacient în stop cardio-respirator şi în ciuda eforturilor medicilor, inima celebrului psihiatru a încetat să mai bată.

Potrivit medicilor, psihiatrul Florin Tudoase s-a dat jos din mașină și a căzut inconștient. El era însoțit de soția sa.

Florin Tudose era șeful sectiei Psihiatrie a Spitalului Universitar din Bucureşti și unul dintre cei mai celebri medici psihiatri din tara.

Florin Tudose a infiintat si organizat impreuna cu prof. dr. C. Gorgos primul centru de sanatate mintală din Romania, in 1980. Totodata, el a infiintat si primul serviciu de psihiatrie de legatura, devenit centru de referinta pentru reforma in psihiatrie din Romania, in 1995.

Psihiatrul Florin Tudose a realizat și profilul psihiatric al primarului Radu Mazăre. Acesta spunea, cu câteva zile înainte de a muri pe postul Realitatea TV despre edilul Constanţei că „are un discurs de megagargaragiu şi îşi bate joc de legi şi de toţi ceilalţi."
Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat post-mortem pe profesorul universitar doctor Florin Tudose.
În decret se arăta că „în semn de apreciere deosebită pentru prestigioasa activitate medicală, pentru dăruirea şi abnegaţia dovedite în calitate de profesor şi publicist, Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” - în grad de Cavaler profesorului universitar doctor Florin Tudose”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii